Setkání stipendistů z projektu Retrostipendia Člověka v Tísni s pianistou Tomášem Kačem

V neděli 11. listopadu 2018 jsme byli na pražské HAMU svědky dávky motivace a inspirace, kterou předal dnes úspěšný klavírista Tomáš Kačo desítkám našich stipendistů i mladších dětí, které na setkání s ním přijely z celé ČR. Tomáše s jeho věrnými posluchači spojují skromné poměry, ve kterých vyrůstají, ve většině případů i romský původ. Tomáš Kačo se svou skromností a jemnou empatií vyzval všechny přítomné děti, aby se nebály mít velké sny a plány, aby přijímaly výzvy. Také ale připomněl, že musí hodně pracovat, aby jich dosáhly, nefňukat a věřit si. A že vzdělání je pro ně cesta k tomu, jak s nimi okolí bude jednat s větším respektem. Také zdůraznil, že i jemu k úspěchu pomohla stipendia- bez toho by zpočátku nemohl bydlet v Ostravě na internátu při studiu Janáčkovy konzervatoře, a už vůbec by nemohl vystudovat na Berklee College of Music v americkém Bostonu, tedy ani zahrát v Carnegie Hall.

Tomáš Kačo Tomáš Kačo