Albatros Media nominována na cenu Roma Spirit

Zakladatel Nadace Albatros, společnost Albatros Media, byla v říjnu navržena na cenu Roma Spirit v kategorii Společnost- firma/ zaměstnavatel. Nominační komise rozhodla o zařazení Albatros Media mezi tři finalisty, kteří se v Pražské křižovatce „utkají“ o první místo na mezinárodní den lidských práv, 10. 12. 2016,

Cílem projektu Roma Spirit je zviditelňovat a podporovat aktivní snahy všech, kdo se podílejí na zlepšení podmínek Romů v České republice. Tato ocenění a prezentace pozitivních příkladů jsou motivací i pro další subjekty, aby se angažovaly v aktivitách, které přinášejí komplexní a dlouhodobé řešení otázek týkajících se romské komunity a jsou inspirací pro všechny.

Albatros Media a.s. byla navržena na cenu za založení Nadace Albatros, jejímž hlavním cílem je podpora přístupu ke vzdělání sociálně znevýhodněných dětí a mladých lidí, k nimž patří i romské děti a studenti. Dalšími finalisty ve jmenované kategorii jsou: Evangelická akademie – Vyšší odborná škola sociální práce a střední odborná škola za dlouhodobé systematické kvalitní vzdělávání Romů a Sociální podnik Černý Most s.r.o. za komplexní péči sociálně vyloučeným klientům a jejich rodinám.

Mezinárodní událost v České republice organizuje Nadace Michaela Kocába ve spolupráci s Otevřenou společností, o.p.s. a Muzeem romské kultury. Letošní ročník se koná pod záštitou ministra kultury Daniela Hermana, pomocného biskupa pražského Mons. Václava Malého a poslance Parlamentu ČR pana Karla Schwarzenberga. Hlavním mediálním partnerem akce je Česká televize.

(zdroj: TZ Nadace Michaela Kocába)