Školní freeshop

Blíží se konec prázdnin a s ním nakupování školních potřeb. Přestože mají všechny děti v Česku zaručeno bezplatné vzdělávání, neobejde se bez zásahů do rodičovské peněženky, především na začátku školního roku. Pro lidi s nižšími příjmy jde o krizové a stresové období- věděli jste, že 10% domácností se kvůli tomu zadluží a dalších 14% rodin o tomto kroku vážně uvažuje?A že státní mimořádnou pomoc, kterou mohou i na tento účel vyplatit úřady práce, dostane jen asi polovina žadatelů ve finanční nouzi?

Na tuto situaci reaguje mimo jiné iniciativa

Školní Freeshop

, pop – up obchod se školními pomůckami, jaký běžně znáte, jen tam bude chybět pokladna. Rodiče, pro které by běžný obchod byl finančně nedostupný, si s dětmi budou moci přijít vybrat školní pomůcky mezi 19. a 23.8. do pražských Holešovic. Vedle obchodu poběží doprovodné akce pro děti i rodiče, kde se budou moci seznámit mimo jiné také s dalšími možnostmi podpory ve vzdělání, včetně naší vzdělávací sociální sítě Talentify.me

Jestli chcete pomoci obchod naplnit, přineste na některé ze sběrných míst v Praze aktovku po dětech, nepoužívané tempery a jiné školní potřeby. Od nás z nadace také vypravíme darované pomůcky a knihy od kolegů z Albatros Media.

Sběrná místa:

Kampus Hybernská, Hybernská 4, Praha 1 (kavárna)

Kino Ponrepo (kavárna), Bartolomějská, Praha 1

Přestupní stanice, Opatovická 7, Praha 1 & Chelčického 17, Praha 3