Besídky a skvělá atmosféra, to jsou Vánoce v našich předškolkách

Možná je tento článek až moc pozitivní, ale toto období roku k tomu trochu vybízí….

Je za námi teplý podzim a možná i díky tomu se nám zdá, že se Vánoce přiblížily rychleji než obvykle. Každopádně už je čas adventní a my bychom se s vámi chtěli podělit o krásné zážitky, které jsme nedávno zažili.

Osobní návštěvy jsou pro nás vždy odměnou. Proto jsme nemohli chybět na vánočních besídkách Romano Jasnica a Vějíře Kladno. Paní učitelky obou organizací připravily tradiční setkání s programem, dobrotami a dárečky. Nepřijeli jsme však pouze ochutnávat cukroví, ale přivezli jsme dětem knihy, které jim budou v nadcházejícím roce dělat radost. Děti nám to ale mnohonásobně vrátily.

Jako první jsme zavítali do předškolního centra Šneček, které patří pod sdružení Romano Jasnica. Děti vyrobily spoustu výrobků ve spolupráci se svými maminkami a babičkami. Děti byly neskutečně šikovné a bylo vidět, že dělají velké pokroky. Podívejte se na krásné fotky z mikulášského tvoření do naší galerie.

Další milé pozvání, které jsme před Vánocemi dostali, bylo na besídku spolku Vějíře Kladno. Vánoční besídka byla prostě kouzelná. Děti měly připravené představení a jejich zápal dojal nejen jejich rodiny, ale i nás. Vidět, jak se děti těší na Ježíška vynahradí vše. Také Vějíř následně připravil společné tvoření dětí s rodiči. Podívejte se na krásné fotky v naší galerii.

Ještě jednou moc děkujeme za pozvání!!!

Vám ostatním přejeme, abyste si užili tyto dny plné zábavy, dětské radosti a jídla.

Vaše,

Nadace Albatros

Misí Nadace Albatros je podpora sociálně znevýhodněných dětí a mladých lidí ve vzdělávání. Rádi bychom, aby kvalitní vzdělání bylo dosažitelné pro všechny děti bez rozdílu.

Vše ale začíná u předškolní výchovy, která je absolutním základem pro úspěšné studium každého jednotlivce. Do veřejných mateřských škol se děti, které jsme navštívili, často před povinným předškolním ročníkem nedostanou, takže předškolky pomáhají k tomu, aby děti trávily čas v rozvíjejícím prostředí místo pobytu na ubytovnách.

Častým argumentem pro jejich nepřijetí do školky je nedostatečná kapacita, někdy je argumentem trvalé bydliště mimo spádovou oblast školky, někdy také nedorozumění mezi školkou a rodiči. Předškolky provozované neziskovými organizacemi, které nadace podporuje, pomáhají těmto dětem dohnat náskok jejich budoucích spolužáků a postavit mosty mezi školkou a rodinami dětí.

Předškolní vzdělávání podporujeme na Toužimsku a Tepelsku, v Trmicích, Kladně i Ostravě.